ΥΔΡΟΚΗΛΗ

Υδροκήλη

Η μεγάλη συσσώρευση υγρού στο όσχεο καλείται υδροκήλη. Η συσσώρευση αυτή γίνεται σε μια προσχηματισμένη κοιλότητα που περιβάλλει τους όρχεις και φυσιολογικά περιέχει μικρή ποσότητα υγρού, η οποία προστατεύει τους όρχεις σαν μαξιλάρι. Όταν για διάφορους λόγους (φλεγμονές, κακώσεις, όγκοι, χειρουργικές επεμβάσεις) η ποσότητα αυτή αυξηθεί σημαντικά τότε εγκαθίσταται η υδροκήλη.

hydrozele-befundslide_12

Όταν εγκαθίσταται η υδροκήλη  διογκώνεται βαθμιαία το όσχεο, το δέρμα χάνει τη ρυτίδωση του και φαίνεται τεντωμένο και γυαλιστερό, τότε  ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται βάρος, τράβηγμα, πόνο ή να δυσκολεύεται να καθίσει.

picture_14-14B0282DE595F3AB356

Η διάγνωση της υδροκήλης τίθεται με την κλινική εξέταση, την διαφανοσκόπηση αλλά το υπερηχογράφημα οσχέου είναι η εξέταση εκείνη που επιβεβαιώνει τη διάγνωση της υδροκήλης και δίνει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα του περιεχομένου αλλά και με την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ο όρχις. Γι’αυτό το λόγο,αν παρατηρήσετε παρόμοια συμπτώματα,επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ 6986989220

hydrcele

Η θεραπεία της υδροκήλης είναι πάντα η χειρουργική, όπως επισημαίνει ο κος Σταύρος Τσιριγωτάκης, αφού  η απλή αναρρόφηση του υγρού δεν ενδείκνυται, αφού αυτό ξανασχηματίζεται σύντομα.

Η χειρουργική επέμβαση που εκτελείται είναι μικρής διάρκειας και μπορεί να διενεργηθεί χωρίς γενική αναισθησία. Ο ασθενής εξέρχεται το αργότερο σε 24 ώρες (συνήθως μετά από 5-6 ώρες) δεν έχει καθόλου πόνο και επανέρχεται άμεσα σε όλες τις δραστηριότητές του.

Συνηθισμένη πρακτική του χειρουργού Σταύρου Τσιριγωτάκη είναι η αποστολή του υγρού της υδροκήλης για κυτταρολογική εξέταση αλλά και μέρος του χιτώνα του όρχι για ιστολογική εξέταση, αφού υπάρχει μικρή πιθανότητα συνύπαρξης καρκίνου.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!